Vlaggen

Volgens de Van Dale is een vlag  “een rechthoekig stuk dun doek van lichte stof in een bepaalde kleur of meerdere verschillende op vaste wijze geschikte kleuren met de bedoeling om een bepaald signaal of een boodschap uit te drukken”.

Een vlag wordt normaal gesproken aan een vlaggenstok of vlaggenmast bevestigd en kan zelfstandig of in combinatie met een wimpel gevoerd worden.
Een vlag is de trots van natie en bedrijf en straalt dynamiek uit.
Strakke, zakelijke industrieterreinen en bedrijfspanden worden op vrolijke wijze opgefleurd door kleurige en fijnzinnige vlaggen. Maar ook gewoon in de tuin voor het huis worden de vlaggen en masten steeds meer gezien als een sieraad voor de tuin. Met name met Koningsdag willen we onze identiteit goed laten zien.

Een wereld zonder vlaggen is dan ook ondenkbaar.
Ze bepalen de identiteit van een land en fungeren als communicatiemiddel ter land, ter zee en in de lucht. Vlaggen zijn letterlijk en figuurlijk zou oud als de weg naar Rome. In de Romeinse tijd  werden vlaggen en vaandels al gebruikt om te onderscheiden en signalen en boodschappen door te geven.
Dat is ook anno nu nog steeds het geval. Zo zijn er de landenvlaggen om te laten zien tot welk land en volk we behoren, met nog een onderverdeling in de provincievlaggen.
In de scheepvaart worden naast alle moderne communicatie nog steeds seinvlaggen gebruikt voor de onderlinge communicatie.

Mast / vlag verhouding

De verhouding tussen vlag en vlaggenmast is altijd subjectief; wat de Ă©Ă©n mooi vindt qua verhouding vindt een ander weer te klein of te groot.
In het algemeen is de gangbare norm dat de diagonaal van de vlag ongeveer tot de helft van de mastlengte boven maaiveld komt of iets langer.
Maar zoals gezegd is dit echter sterk persoons gebonden. De Ă©Ă©n houdt van een “stevige” vlag in de mast, hij mag gezien worden, de ander wil het wat bescheidener en hoeft niet zo op te vallen. Daarnaast kan de aanwezigheid van bomen, hoge stuiken, mast dicht bij het huis ook de afmeting van de vlag beĂŻnvloeden.

De VlaggenWebWinkel is gespecialiseerd in met name Nederlandse vlaggen en wimpels. Maar ook provincie- en internationale vlaggen behoren tot het standaard assortiment.
Al onze vlaggen worden standaard rondom dubbelnaalds gezoomd, en aan de kopse kant voorzien van sterk band en bindlijn (de klassieke manier, met lusje bovenin).
Andere confectie,  zoals haken  boven  en  onder  is  op aanvraag en zonder meerprijs mogelijk.
Wij vervaardigen onze landenvlaggen uitsluitend van het oersterke SpunPolyester.

Zoek in ons assortiment:

Ga naar onze webshop:

Uw vlag niet gevonden?

Vraag geheel vrijblijvend een vlag aan!

Wij zullen u binnen 24 uur mailen met de levertijd en de kosten.

Right Menu Icon