Ophanggarnituur

Ophangsystemen

Er zijn 2 manieren om een wimpel aan de lijn van de vlaggenmast te bevestigen namelijk met en zonder stokje.
Hierbij levert de Vlaggenwebwinkel de wimpels met stokje in een standaard- en een fluister uitvoering.
Het maakt daarbij niet uit wat voor type vlaggenmast u heeft.
Zowel bij een vlaggenmast met de lijn buitenom  als  een mast  met het zogenaamde anti-diefstal systeem (lijn loopt in de vlaggenmast), beide systemen zijn voor iedere mast geschikt.

Standaard stokje.
Standaard zit aan de bovenzijde van de wimpel een houten dwarsstokje, een  touwtje  met  bevestigingslusje voor het vlaggentouw en aan beide uiteinde als afwerking 2 oranje kunststof knopjes.
Voordeel  van  dit  systeem  is  dat  bij  geen  of  weinig wind de wimpel altijd mooi recht langs de vlaggenmast hangt.
Nadeel is dat de wimpel alle  kanten  in de rondte kan draaien. Dit betekent dat bij wimpels met een duidelijke bovenkant   (zoals   bijvoorbeeld   bij   de   Nederlandse wimpel) ook de blauwe kleur wel eens boven kan hangen.
Ook kan het getik van het stokje tegen de vlaggenmast door u of uw buren soms als hinderlijk ervaren worden.
Fluister stokje. 
Deze is gelijk aan het houten stokje echter is deze nu van een speciale geluiddempende laag voorzien. Aan beide uiteinden zitten zachte 2 rubberen knopjes. Geen simpele plastic dopjes, maar dezelfde mooie uitvoering als bij de houten stokjes.
Het getik van de wimpel tegen de vlaggenmast is nu nagenoeg nihil. Maar de wimpel hangt wel mooi recht naar beneden.
Deze uitvoering is echter wat duurder is dan het standaard stokje.

Zonder stokje
Hierbij zit aan de bovenzijde van de wimpel dus geen dwarsstokje.
De wimpel is nu op dezelfde manier gemaakt als een vlag, d.z.w. met koord en lus. Aan de kopse kant wordt broekingsband gestikt met hierin een bindlijn welke bovenin een lusje heeft voor het vlaggentouw.
Voordeel hiervan is dat de kleur die boven moet hangen ook boven hangt, dus rood bij de Nederlandse wimpels.
Daarnaast is deze 100% geruisloos daar er geen getik van het stokje tegen de vlaggenmast is. Ook is deze uitvoering wat goedkoper dan met een standaard stokje.
Een nadeel, maar dat is puur esthetisch, is dat de wimpel bij geen of weinig wind in een knik hangt en dit wordt soms als minder mooi ervaren.
Ook kan de wimpel hierdoor om zijn “as” gaan draaien.

Ophanging met stokje