Wimpels

Wimpels bij de VlaggenWebWinkel

Een wimpel is volgens van Dale “een smalle strook stof die aan een vlaggenmast wordt bevestigd en die geheel zelfstandig boven in de mast of direct boven de vlag komt te hangen.
De wimpel is dan ook een typisch Nederlands fenomeen, nergens wordt er op zo’n manier gebruik van gemaakt als in Nederland. Deze gebruiksvorm is waarschijnlijk ontstaan vanwege ons vlaggenprotocol dat het gebruik van de Nederlandse vlag alleen in bepaalde gevallen toe staat.

Ophanggarnituur

Er zijn 2 manieren om de wimpel aan de lijn van de vlaggenmast te bevestigen. Het maakt daarbij niet uit wat voor type vlaggenmast u heeft.  Zowel bij een vlaggenmast met de lijn buitenom  als  een mast  met het zogenaamde anti-diefstal systeem (lijn loopt in de vlaggenmast), beide systemen zijn voor iedere mast geschikt.
De 2 ophangsystemen zijn met en zonder stokje.
De wimpels met een stokje leveren wij met een standaardstokje of in een fluisteruitvoering. Zonder stokje zijn 100% geruisloos.

Lengte wimpel

Er zijn voor de ontvangst of decoratie wimpels geen vast regels voor wat betreft de lengte van zo’n wimpel. Het algemeen advies luid dat de wimpel ongeveer tot de helft van de mastlengte moeten komen of iets daaronder. Daarnaast is van belang wat men zelf mooi vindt.

Materiaal wimpel

Alle Nederlandse en provincie wimpels en vlaggen worden door ons vervaardigd van SpunPolyester. SpunPolyester is een 2-draads weefsel, gemaakt van een 100% kunststof draad, wat echter op een katoenen manier geweven is.

Ga naar onze webshop:

Of zoek in ons assortiment:

Uw wimpel niet gevonden?

Vraag geheel vrijblijvend een wimpel aan!

Wij zullen u binnen 24 uur mailen met de levertijd en de kosten.